Bee: “Investeringsprojecten zijn vaag”

Parlementariër Marinus Bee (Abop) is van oordeel dat de investeringsprojecten van de regering gedetailleerd aangeboden moeten worden aan het parlement. Volgens Bee is het onduidelijk wat de investeringsprojecten exact inhouden. “Zo is het bijvoorbeeld niet helder wat men wil bereiken met de infrastructurele projecten. Wij vinden onderwijs heel belangrijk, dus het zou op de prioriteitenlijst moeten zijn om aan verbetering van het human capital te werken. Ook de gezondheidszorg verdient aandacht; het moet gegarandeerd zijn voor elke laag van de bevolking. Daarnaast willen wij ook werkgelegenheid voor de burgers. We zijn nog in afwachting op de documenten, zodat we met onze deskundigen een bijdrage kunnen leveren”, aldus Bee.
Onlangs heeft de president zijn twijfels geuit over de stap naar het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Volgens de parlementariër heeft de politieke partij Abop de regering gewaarschuwd voor de gevaren van het in zee gaan met het IMF. “We weten dat we financieel/economisch in problemen verkeren. We hebben er geen bezwaar mee als men een lening aangaat met de bedoeling om zaken weer van de grond te krijgen. Echter moeten de condities wel goed in acht genomen worden om een corruptievrije zaak te kunnen aanpakken, zodat de terugbetaling vlot kan verlopen. Het moet niet zo zijn dat men veel geld zal lenen en uiteindelijk zullen de generaties na ons geconfronteerd worden met de consequenties van de lening. Dit willen wij voorkomen. De anticorruptiewet moet behandeld worden. Er moet sprake zijn van transparante beleidsvoering.”
“Als de president nu doet voorkomen dat de maatregelen van het IMF voor problemen zorgen, dan brengt dit ons op een dwaalspoor. Wie heeft dat plan dan uiteindelijk geschreven? In het parlement heeft men aangegeven dat het een Surinaams plan is”, aldus de parlementariër.

error: Kopiëren mag niet!