Etnel: “Ik ondersteun de leerkrachten”

Patricia Etnel (NPS), lid van de commissie Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, is de mening toegedaan dat het hoog tijd is dat de leerkrachten gewaardeerd worden door de regering. “De waardering van de leerkrachten is momenteel erg slecht. De regering blijft maar afspraken maken die uiteindelijk niet uitgevoerd worden. Dan is het terecht als de vakbond hiertegen wil opkomen”, meent Etnel. “Het is betreurenswaardig dat het op deze wijze moet geschieden, omdat de scholieren ieder keer weer de dupe ervan worden. Als de regering had ingegrepen, hoefde het niet zover te komen. De leerkrachten zijn ook de dupe van het wanbeleid dat gevoerd wordt door de regering. En de verslechterde economie in het land, baart een ieder zorgen, zo ook de leerkrachten.”
“Het is de taak van de regering om het onderwijs te garanderen, echter lijkt dit nu slechts in theoretische zin zo te zijn. De regering moet ontwaken uit haar ‘winterslaap’ en de problemen aanpakken. Ik ondersteun de leerkrachten volkomen”, aldus Etnel.
Etnel vindt dat de regering de onderwijssector als prioriteit moet beschouwen. Owos, de bond van de medewerkers van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft ook zijn misnoegen geuit bij de regering. Zij hebben wel een lumpsum van SRD 1250 toegewezen gekregen. “Waarom kunnen de leerkrachten zo een behandeling niet krijgen van de regering”, vraagt Etnel zich af.

error: Kopiëren mag niet!