Voormalig directeur Landbouwbank benoemd tot rvc-lid Finabank

Voormalig directeur Landbouwbank benoemt tot lid RvC FINABANK NMet ingang van 5 september is Djaienti Hindori benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Finabank NV. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders van Finabank, welke heeft plaatsgevonden op donderdag 21 april 2016, is Hindori door de aandeelhouders van de bank benoemd tot lid van de raad van commissarissen. Op 5 september heeft de president van de Centrale Bank van Suriname toestemming gegeven voor haar benoeming. Hindori volgt in deze functie Sven Sjauw Koen Fa op, die in 2013 als commissaris werd aangewezen. Dit maakt de Finabank bekend op haar website.
Hindori is afgestudeerd als ingenieur in de Ontwikkelingseconomie aan de Landbouwuniversiteit van Wageningen in Nederland en was een tijd werkzaam als algemeen directeur van de Landbouwbank NV in Suriname. Tevens is Hindori onder meer voorzitter geweest van de Surinaamse Bankiersvereniging en lid van de raad van bestuur van het Surinaamse Microkredietenprogramma.
De raad van commissarissen van Finabank bestaat met de benoeming van Hindori uit zeven leden. De andere commissarissen van de Finabank zijn: Cornelis Dilweg (president-commissaris), Shirley Sowma-Sumter, Sonny Kertoidjojo, Feroz Ishaak, Ferdinand Welzijn en Maikel Muringen.

error: Kopiëren mag niet!