Errol Veldbloem: “NDP-toppers dokken, zwijgen en nemen telefoon niet op”

Errol Veldbloem
Errol Veldbloem
Onderaannemer Errol Veldbloem is radeloos. Ruim 2 en een half jaar loopt hij met reçu’s rond van werk dat hij geleverd heeft voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc). ‘Jammer genoeg dat mijn regering mij in deze positie heeft geplaatst. Het lijkt alsof de kleine man zijn geld niet mag ontvangen, terwijl de ministers wel maandelijks op tijd hun vergoeding krijgen uit onze belastingcenten voor de poppenkast die ze spelen’, zegt Veldbloem. ‘Ik probeer contact te maken met de NDP-toppers, maar allemaal zwijgen ze of dokken. Als ik ze bel, nemen ze hun telefoon niet op’, ergert de in hart en nieren Boutist Veldbloem.
Veldbloem zegt dat hij als onderaannemer zijn diensten levert op diverse scholen op de rand van Paramaribo en daarbuiten. ‘Mijn arbeiders verrichten schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden op de schoolterreinen. We zijn met zo’n 20 onderaannemers, die geld moeten krijgen’, geeft Veldbloem aan. Per maand ontvangt een onderaannemer voor zijn geleverde diensten ongeveer SRD 1.200. ‘Ik neem de mensen van het onderdirectoraat Administratieve Diensten (ODAD) van Minowc niet kwalijk. Ze zijn ook aan handen en voeten gebonden. Maar ik neem Minowc-minister Robert Peneux en Financiën-minister Gillmore Hoefdraad wel kwalijk hiervoor. Hoe moet ik mijn arbeiders betalen, die het al heel moeilijk hebben met de huidige situatie van het land’, vraagt Veldbloem.
‘Ik ben teleurgesteld dat de regering op het IMF wacht om maatregelen te treffen. Het IMF kan voor ons niet bepalen wat te doen, terwijl de kleine man pienaart. En ons geld is helemaal gedevalueerd. Ik heb nu een reçu in de hand van 2014, waar ik SRD 3.600 moest ontvangen. Dat kwam toen neer op US$ 1.000. Als ik dat geld nu krijg, is dat niet eens US$ 500 waard. Ik vraag me af waarom de schoolbushouders van OBS wel geld krijgen, maar wij niet’, aldus Veldbloem.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!