Reshuffling dc’s vermoedelijk 16 september

Reshuffeling van dc’s geschiedt vermoedelijk op 16 septemberDe nieuwe districtscommissarissen (dc’s) zullen weldra benoemd en geplaatst worden op commissariaten. Dat heeft minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkelingen (RO) tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aangegeven. De dc’s hebben hun opleiding al afgerond en zijn momenteel bezig met het afronden van hun stage. “Officieus waren de dc’s al klaar vanaf 1 september. Ze zijn bezig af te ronden en zo binnenkort worden ze beëdigd door de president van Suriname. Het ligt in de bedoeling dat de beëdiging in de maand september plaatsvindt”, zegt de RO-minister. Dagblad Suriname verneemt van zijn bronnen dat de wisseling van de wacht vermoedelijk op vrijdag 16 september 2016 zal plaatsvinden.
Volgens Dikan zullen alle 8 dc’s die de opleiding gevolgd hebben, een district of ressort onder hun beheer krijgen. Het gaat bij deze om Teresa Cirino, Sarwankoemar Ramai, Audrey Hankers, August Bado, Joana Aroepa, Kenia Pansa, Ludwig Mettendaf en Adjakoemar Kali. Voor het eerst zullen daarbij alle ressorten bemand zijn. Op dit moment hebben de districten Para, Brokopondo en Coronie al maanden waarnemers. Elk dc krijgt een salaris gelijkgesteld aan die van een onderdirecteur van een ministerie. Dat is volgens Dikan om en bij rond de SRD 4.000. Minister Dikan is niet op de hoogte van het feit dat NDP-parlementariër Remi Tarnadi bereid is zijn DNA-lidmaatschap in te ruilen voor de functie van dc van Coronie, is. ‘Ik heb geen instructies gehad van de president hierover’, zegt hij.
Ten aanzien van het district Wanica had men besloten dat het district in twee ressorten gesplitst zou worden vanwege de uitgestrektheid en het groter worden van de bevolkingsdichtheid in het gebied. Er komt dus een afdeling Wanica Zuid-Oost en Wanica Noord-West.

error: Kopiëren mag niet!