SVB verhoogt transferbedrag naar SRD 6.000

1 SVBWil je een topsectiespeler inlijven voor je voetbalclub, dan moet je nu SRD 6.000 neertellen. De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft de nieuwe transferbedragen vastgesteld. Het oud bedrag was SRD 2.000,= wat jarenlang had stand gehouden. De transferperiode van de SVB begint vandaag en duurt tot en met 24 september. ‘Dit is moordend voor de lidbondenploegen. Voor een afgedankte voetballer uit de topsectie, die in zijn laatste jaren toch nog een klasse lager wil spelen, moet je dus ook SRD 6.000 betalen. Of iemand die zich bij een topsectieclub inschrijft, maar al na een seizoen blijkt dat hij dat niveau niet aankan, betaalt bij terugkeer naar de lidbonden ook SRD 6.000. Ik ben het niet eens met dit bedrag en zal het opnemen voor mijn lidbondenclubs’, zegt Errol Veldbloem, voorzitter van de Wanica Sportorganisatie (WSO).
Een speler van de lidbonden die naar de topsectie vertrekt, kost ook SRD 6.000. Bij een transfer van een lidbond naar een lidbond, betaalt men SRD 3.000. Voorheen was dat SRD 1.500. Voor jeugdspelers tot 17 jaar moet men een bedrag van SRD 1.000 neertellen. Voorheen was dat SRD 750. Deze transferbedragen gaan naar de club van uittreding en niet de spelers. Ook de transfer administratie fee, de zogenaamde stempelkosten, die aan de bonden betaald worden, is verhoogd van SRD 100 naar SRD 250. Transfer op uitleenbasis is afgeschaft.
‘Ik denk dat de voorzitter van de SVB nooit een club gerund heeft of niet weet hoe een vereniging gedraaid wordt. Daarom verhoogt hij die bedragen zo. In deze precaire situatie van het land kan je nooit zulke verhogingen invoeren. Hij woont toch niet op een onbewoond eiland’, zegt Veldbloem. ‘Het meest belachelijke vind ik de SRD 1.000 voor jeugdspelers. Dus als ik als lidbondenploeg een speler in een buurt heb ontdekt en na een seizoen Robinhood hem wil overnemen, krijgt deze club maar SRD 1000 voor alle onkosten die ze gemaakt heeft. De topsectieclub verkoopt de speler misschien na een seizoen dan voor SRD 6.000’, geeft Veldbloem aan.

error: Kopiëren mag niet!