Schoonmaak markten nu volledig in handen van RO

Het schoonmaakbeleid van de verschillende markten is nu volledig in handen van het ministerie van Regionale Ontwikkelingen. Minister Edgar Dikan benadrukte dinsdag bij de verdere behandeling van de suppletoire begroting in De Nationale Assemblee (DNA) dat hij zich gelijk na zijn aantreden als minister op zowel de Centrale Markt als Markt Zuid ofwel Noodmarkt heeft georiënteerd. Uiteindelijk bleek dat het ministerie geconfronteerd werd met heel hoge bedragen voor onderhoud. Na afstemming is er dan volgens hem een traject uitgezet, waarbij de schoonmaak in eigen boezem is gebracht. Intussen is zelfs een kleine perswagen aangeschaft. Het was het assembleelid Patricia Etnel (NPS) dat tijdens interruptie aangaf de informatie te hebben gehad dat een aantal schoonmaaksters, dat belast was met de schoonmaak van de Centrale Markt en Markt Zuid, reeds geruime tijd thuis is gezet en dat andere bedrijven zich bezighouden met de schoonmaak van deze markten. Volgens Etnel is het zo dat zelfs de districtscommissarissen zich hiermee bemoeien door deze ‘andere bedrijven’ in te zetten. Dikan gaf aan niets af te weten van het inzetten van andere bedrijven. Voor de zuiverheid zal hij dit wel laten onderzoeken en meenemen naar de tweede ronde voor beantwoording.
FR

error: Kopiëren mag niet!