Soren Opti verliest tegen Zi Lang Derek Wong

Opti - Wong (2)
Opti - Wong (4)
Opti - Wong (6)
Opti - Wong (8)De badmintonspeler Soren Opti heeft ook zijn tweede wedstrijd op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro verloren. Van Zi Lang Derek Wong uit Singapore verloor Opti met 21-5, 21-6. Hij speelde een betere partij tegen Wong.
De wedstrijd begon meer dan 2 uren later vanwege het uitlopen van de dubbelwedstrijden die in de morgenuren gespeeld werden. ‘Ik was een beetje vermoeid, maar heb toch een zeer leuke wedstrijd gehad. Mijn eigen spel is meer naar voren gekomen in deze wedstrijd. Ook het publiek dat achter me stond, was een positieve zaak’, geeft Opti aan. Het buitenlands publiek heeft Opti fink aangevuurd. “Ole, ole, ole, Surinam, Surinam’ en Soren (gevolgd door 2 klappen), werden constant gescandeerd door het publiek, bestaande uit meer Mexicanen en Brazilianen.
Opti geeft aan dat hij met de twee wedstrijden zijn doel van de Spelen in Rio heeft bereikt, te weten zoveel mogelijk punten scoren. Opti maakte veel unforced errors. ‘Ook de beste spelers in de wereld maken deze fouten. Dit kan ik alleen zeggen hierop.’ Opti gaat op 22 augustus naar Aruba voor de Caerbaco Games.
Trainer Irfan Djabar is ook tevreden met Opti over de twee wedstrijden in Rio. ‘Ons strategie tegen Wong was om dichtbij het net te domineren. Dat is niet helemaal gelukt, want de punten daar zijn niet zoveel gescoord’, zegt hij. Tegen Wong wilden we ook zoveel mogelijk punten pakken per set.

error: Kopiëren mag niet!