Jaarlijks sporttoernooi Adek gaat niet door

Dagblad Suriname heeft vernomen dat het jaarlijkse sporttoernooi dat door het Anton de Kom Universiteit gehouden wordt, geen voortgang kon vinden. De directeur van het Sportbureau, Randy van Zichem, verduidelijkt dat het bij deze gaat om de Adek Games die inderdaad vanwege een tekort aan financiële middelen niet doorgegaan zijn. De directeur stelt dat de games van het jaar niet meer georganiseerd kan worden, omdat het per academisch jaar loopt. Het academisch jaar 2015-2016 is straks ten einde. Het Sportbureau zal er echter zeker naar toe werken dat de Adek Games voor 2016 -2017 gehouden worden. “Voordat je een toernooi organiseert, doe je eerst een peiling van het aantal studenten dat gaat participeren en als alle onderdelen geaccommodeerd kunnen worden. Doordat de kosten verschillen, is het moeilijk om een bedrag op te noemen.”
De Adek Games zijn een jaarlijks gehouden sportevenement waarbij in verschillende takken van sport, studenten in competitieverband het tegen elkaar uitkomen. Daarin zitten de teamsporten voetbal , basketbal, volleybal en zaalvoetbal en ook zwemmen, atletiek, dammen, schaken en troefcall. Het wordt meestal afgesloten met een stadsrally die samen met Lions Club gehouden wordt. “Dat is wel doorgegaan, omdat dit onderdeel niet door ons gehouden wordt. Wij doen mee aan een onderdeel daarvan”, zegt Van Zichem.
De grootste faculteit waarvan de studenten het minst participeren aan de sportactiviteiten is de Faculteit der Maatschappijwetenschappen. Het vermoeden bestaat dat het aan de studenten zelf ligt, omdat er tijdig informatie verstrekt wordt door niet alleen de studentencommissie, maar ook de Commissie Sport en Recreatie. De beste vertegenwoordiging komt van de Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTW) gevolgd door de Medische Faculteit. Juist Maatschappijwetenschappen die eigenlijk de grootste faculteit is op de universiteit heeft het minste aantal deelnemers.
De studierichting Public Administration (PA) viert dit jaar haar lustrum. Er zal in dit kader maandag 8 augustus een speciale sportactiviteit gehouden worden voor alle studenten van Public Administration (PA). Dit zal in de Ismay van Wilgensporthal gehouden worden waarbij aan onder andere basketbal, volleybal en zaalvoetbal gedaan zal worden.

error: Kopiëren mag niet!