VHP installeert kern te Bernharddorp

VHP installeert kern te Bernharddorp.1
VHP installeert kern te Bernharddorp.2De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft zaterdag een kern geïnstalleerd te Bernharddorp, in het district Para. De partijvoorzitter, Chan Santokhi, heeft zelf de groep dynamische Inheemse vrouwen en mannen op traditionele wijze geïnstalleerd. Ook in dit dorp wil de VHP de directe noden zoveel mogelijk identificeren en helpen aanpakken. De nieuwbakken kernleden gaven een schot voor de boeg door niet alleen de nijpende situatie aldaar, maar ook passende oplossingsmodellen aan te dragen. Met amper 15 lentes achter zich is Marieke Arichero het jongste lid van het kernbestuur. Zij gaf aan dat een goede toekomst voor Bernharddorp wordt ingeluid met zelfredzaamheid en de keuze om de VHP te ‘joinen’.
Zij sloot af met de woorden: “Voorzitter Chan, als u Suriname overneemt, dan voel ik me veilig”. “De klachten, de ontevredenheid en de verarming grijpen ook in Bernharddorp vreselijk om zich heen. Vandaar dat ik mij geroepen voel om mijn krachten te geven aan dit mooi land.” Met deze woorden begon Jeanine Karwafodi haar reis als voorzitter van de VHP-kern Bernharddorp. Chan Santokhi haalde aan dat er tal van kansen liggen binnen de partij voor elke Surinamer om diens bijdrage te leveren. Dit, onafhankelijk van geslacht, kleur, geloof of cultuur. Als voorbeeld van de nieuwe wind binnen de partij en de groeimogelijkheden wees hij naar dat deel van zijn bestuur ter plekke welke een goede weergave was van de dwarsdoorsnee van ‘ons mooi land’. Ook het feit dat een niet traditionele VHP’er de tweede man is binnen de VHP op dit moment spreekt boekdelen.
Het elf man sterk kernbestuur bestaat uit Jeanine Karwafodi, Chenine Lingaard, Doris Sabajo, Jenny Biswane, Bryan Lingaard, Ronald Lingaard, Riane Lingaard, Suzette Arichero, Marieke Arichero en Hellouise van Zichem. Het bestuur luisterde aandachtig naar de boodschappen van enkele leden van het VHP-hoofdbestuur. Henk Aviankoi, Stanley Dijksteel, Asiskumar Gajadien en zeker ook de voorzitter Chan Santokhi, staken de leden een riem onder het hart en wensten hen alle succes toe bij het ondersteunen van de partij om zodoende de ontwikkeling van het dorp en daarmee van Suriname te bevorderen.

error: Kopiëren mag niet!