Oppositieleden willen spoedvergadering over uitspraken president tijdens Caricom-meeting

De oppositieleden Asiskumar Gajadien, Dewanchandrebhose Sharman, Krishnakoemarie Mathoera, Riad Nurmohamed, Jitendra Kalloe, Mahinderkoemar Jogi, Marinus Bee, Edward Belfort, Ingrid Karta-Bink en Patricia Etnel hebben de voorzitter van De Nationale Assemblee Jennifer Geerlings- Simons om een spoedvergadering gevraagd.
Voor deze openbare spoedvergadering hebben de leden als agendapunt opgebracht: “Het bespreken van de uitspraken van de President van de Republiek Suriname betreffende de destabilisatie door de oppositie op de recent gehouden Caricom Staatshoofden bijeenkomst te Georgetown, Guyana.”
De Nationale Assemblee en de samenleving dienen tijdig en afdoend geïnformeerd te worden over hetgeen de President in de Caricom vergadering heeft gezegd over, de oppositionele partijen, die geen enkele inspanning nalaten om Suriname te destabiliseren en dat ze daarbij justitiële mechanismen gebruiken om onrust te scheppen binnen de samenleving. De samenleving heeft recht op juiste informatie met betrekking tot deze uitspraken van de President, en of de door de President verschafte informatie op waarheid berust, schrijven de leden. Gelet op het bovenstaande wordt middels deze, een openbare vergadering ter wille van het nationaal belang aangevraagd.

error: Kopiëren mag niet!