Rover met geamputeerd been moet 6 jaar brommen

Taliga Popoe (31) die in een rolstoel de rechtszaal werd binnengebracht, kreeg een celstraf van 6 jaar met aftrek. Het aanwezige publiek schrok nadat kantonrechter Ingrid Lachitjaran de uitspraak deed. “Sang a rechter doe a wroko bung”, reageerde iemand uit de zaal. Aan Popoe worden 2 feiten verweten, namelijk een inbraak en een mislukte beroving. In de nacht van 25 op 26 juli 2015 heeft de verdachte tezamen en in vereniging met anderen een inbraak gepleegd in een woning ten nadele van mevrouw Sita. Bij deze inbraak waren de bewoners niet thuis. De criminelen hebben geld en andere waardevolle goederen buitgemaakt. Kort na deze inbraak hadden de daders geprobeerd een beroving te plegen bij de benadeelde S. Deze man was thuis. Hij hoorde gestommel en pakte zijn jachtgeweer. Hij begaf zich gewapend in de badkamer en hield zich daar schuil. De rovers hadden de woning reeds betreden en hadden de slaapkamers overhoop gehaald. Nadat de rovers de benadeelde met het geweer zagen, namen zij de benen. De verdachte Popoe had ook een wapen bij zich. Het slachtoffer ging de criminelen achterna en tijdens de vlucht had S. geschoten. Het afgevuurde schot verwondde een van de rovers. Hij viel gelijk op de grond. De dader had wel een wapen bij zich, dat later een gasbuks bleek te zijn. De verdachte maakte de beweging om met zijn wapen op de benadeelde te schieten. De benadeelde had zijn jachtgeweer in zijn hand en als reactie schoot hij wederom op de verdachte. Dit schot verbrijzelde het linkerbeen van Popoe. De verdachte in kwestie geeft toe de inbraak bij mevrouw Sita te hebben gepleegd, echter ontkent hij de beroving bij de benadeelde S. te hebben gepleegd. Bij zijn eerder verhoor gaf hij te kennen dat hij alleen in de woning van S. was geweest. In deze zaak heeft officier van justitie tegen Popoe 7 jaar geëist met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.
De magistraat was de mening toegedaan dat de verdachte reeds een straf heeft gehad. Zijn linkerbeen is vanwege het afgevuurde schot geamputeerd. Zij legde de verdachte uit dat mensen heel hard moeten werken voor hun gezin en de goederen die zij in huis hebben. ‘Mi no sabi oting joe e lering af, maar mi hoop dat now joe leer af.’ Na dit gezegd te hebben, achtte de rechter een straf van 6 jaar met aftrek passend en geboden. Poppe werd na de uitspraak in zijn rolstoel afgevoerd en op de gang geplaatst. Er rolden tranen van zijn wangen. Hoe dan ook, deze veroordeelde moet de aan hem opgelegde straf uitzitten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!