Onafhankelijkheidsdag Venezuela

Onafhankelijkheidsdag VenezuelaAmbassadeur Olga Diaz Martinerz van de Bolivariaanse Republiek Venezuela in Suriname liet Dagblad Suriname weten dat zoals het hoort haar missie hier te lande, het 206de Jaar van Onafhankelijkheid, het 157ste Jaar van de Federatie en het 17de Jaar van de Revolutie zal herdenken. Daar zijn 5 juli een kranslegging bij het borstbeeld van Simon Bolivar aan het Kerkplein en een ontvangst in Hotel Torarica onderdeel van.
Op 2 juli vond er in samenwerking tussen de Venezolaanse missie, de ambassade van Brazilië in Suriname, het ministerie van Sport en Jeugdzaken, het ministerie van Justitie en Politie en het ministerie van Defensie het basketbaltoernooi ‘Batalla de Carabobo’ plaats. Spelers van verschillende nationaliteiten vormden 14 gemengde groepen, die het tegen elkaar opnamen. De groep die zich ‘Leguana’ noemde met als spelers Dwight Vermeer , Mitchel Zeefuik, Dave Chehin en de Braziliaan Alec Silva streek met de eer.
Rond de Venezolaanse herdenking begon op 3 juli ook een master class voor kinderen die verbonden zijn aan het Kathedraal Koor, gedirigeerd door koordirigent, componist en musicus Ana Maria Raga. Het Kathedraal Koor staat onder leiding van Albert Arens. De master class zet zich voort op 7 juli 2016.

error: Kopiëren mag niet!