Sportcolumn: De wil moet er zijn!

Vanmiddag is het dan zover; de beslissingswedstrijd tussen Voorwaarts en Deva Boys. Niet de arbiter zal vandaag het startsein geven, maar ik! Deva Boys verdient het niet om daar te staan. Het bestuur van Deva Boys heeft op facebook duidelijk aangeven dat het kampioenschap hen niet deert. Dus waarom ga je er dan vandaag ervoor? Tja, omdat de situatie pats boem veranderd is hé? Ik moet het bestuur van Deva Boys meegeven dat ze me een college hebben gegeven in wat heet een ordinaire hautaine gedrag/opstelling. Ik voel me nog steeds gepakt door de bestuursleden van Deva Boys. Kijk jongens, even eerlijk, jullie hebben gefaald en kom dat niet goed praten, dat maakt me pissig. Geef toe dat door bestuursfalen zaken zo zijn gelopen. Hoe kan je als koploper op facebook posten dat het behalen van het kampioenschap geen issue meer is. ‘We gunnen het aan elke collega vereniging aan wie dat rechtens toekomt’. Hebben jullie ook last van al die crises van Bouta en Dora? Is er ook constitutionele crisis aldaar geconstateerd? Als ik ‘die hard’ supporter was zou ik eisen dat het bestuur moest vertrekken, daar ze blijkbaar als motto hanteren; ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Gelukkig ben ik niet alleen pissig; de reacties op facebook liegen er niet om. Jammer jongens van Ansoe, maar met zo’n opstelling verdienen jullie het niet om kampioen te worden. Geef die beker gewoon aan Voorwaarts vanmiddag en ga lekker maar slapen zou de president zeggen, want dat was toch niet belangrijk voor jullie. Ik hoop dat jullie ook vandaag ook met nummer 12 naar boven zullen aantreden. Ik heb heel me leven lang moeten vechten; doe ik nog steeds. Tegenslag na tegenslag heb ik moeten verwerken. Heb ik opgegeven? Er zal mij nog meer overkomen, maar opgeven ‘is not in my nature’. ‘Bring it on’ is mijn motto en daarom heb ik de president van deze bananenrepubliek vaker uitgedaagd om te debatteren. Maar hij geeft geen gehoor aan mijn oproep. Misschien is hij ook een “looser”. Ik weet dat niet, maar effe serieus, je gaat toch niet voetballen voor de vorm. Kampioenschappen tellen; daarover wordt geschreven; daarover worden liederen geschreven en gezongen. Een Bhaitak Gana nummer bijvoorbeeld; prachtig toch? Dat zijn momenten die voor altijd in het geheugen van de mensen van Ansoe gegrift zouden zijn. Iets dat te mooi is om het ooit te vergeten. Nu is het, wat heet smet op het kampioenschap, indien jullie straks de match winnen. Kijk hoe velen Messi afrekenen op het feit dat hij de wereldbeker nog steeds niet heeft weten te tillen.
Zo is de minister van Sport- en Jeugdzaken ook iemand die geen respect van mij krijgt. Kom op pikin boi, ik daag je ook uit. Kom over sport met mij debatteren jongeman! Je bent niet in staat om innovatief te denken. Je baas is goede mati met Maduro. Jullie zijn blinde darmen van de Chavista’s , doch zijn jullie niet in staat geweest daar voordelen uit te halen voor de voetbalsport; dus ook voor de nationale selectie. Waarom ik dat zeg; nou dat ga ik aan u uitleggen. Ik zou als minister afstemmen met de president en met een sterke delegatie van de SVB vertrekken naar Caracas. Daar zou ik vragen wat ze anders hebben gedaan. 20 jaar geleden was Venezuela het lachertje van het continent; nu spelen ze de pannen van het dak. Ik zou om technische hulp vragen. We moeten beseffen dat het Nederlands experiment niet werkt voor ons. Wij kunnen dat tik tak en positiespel niet. Onze trainers ontberen daarvoor technisch vernuft en de spelers ontberen voetbalintelligentie dus daarom steeds maar hopen dat het een keer goed zal komen. De realiteit accepteren en kijken in de regio wie het goed doet en dat is Venezuela en van die gasten leren. Hun trainers hierheen halen; hun ideeën hierheen halen. Gezien de situatie aldaar denk ik dat een ieder de kans zou aangrijpen om die ellende van die Chavista’s te ontvluchten. Laten zij ons komen leren; een soort van Vene-Sur pact sluiten om onze voetballerij weer nieuw leven in te blazen dan denk ik dat verenigingen als Deva Boys weer eens de wil zullen kunnen opbrengen om voor een kampioenschap te gaan. [email protected]

error: Kopiëren mag niet!