Zware straffen voor inbraak in supermarkt

Sergio T. en Sengwai zijn gisteren door kantonrechter Marie Mettendaf veroordeeld tot respectievelijke celstraffen van 3 ½ jaar en 3 jaar. Beide mannen werden schuldig bevonden aan een inbraak in een supermarkt. Beide veroordeelden werden aangehouden nadat hun snode daad op camerabeelden werden vastgelegd. Sergio werd herkend, omdat hij een tatoeage aan zijn linkerarm heeft en overeenkomsten vertoonde met de signalementen van de inbreker. Bovendien werden ook een vuistvuurwapen en een knuppel, die hij tijdens de inbraak bij zich had, in zijn voertuig aangetroffen. Hij werd schuldig bevonden aan zowel diefstal als overtreding van de vuurwapenwet. Sengwai had tijdens de inbraak een pantykous op zijn hoofd en een zwart bandje aan zijn linkerpols aan. Echter was dit volgens de rechter niet genoeg om zijn gezicht niet herkenbaar te maken. Hij is door zijn speciale haarlijn herkend. Deze veroordeelde was op de camerabeelden ook te zien met een mobiele telefoon, die een gebroken scherm had, die hij als flashlight gebruikte. Volgens Sengwai zijn er veel mensen die een mobiele telefoon met kapot scherm hebben. “Te ie fufuru, is het een strafbaar feit”, zei de magistraat. Zij veroordeelde beide heren conform de eis van het OM.
FR

error: Kopiëren mag niet!