Minister Dogojo: ‘Stichting voor het kind niet in de steek gelaten’

1 Stg Voor het Kind final 1
1 Stg Voor het Kind final 2Stichting voor het Kind (Stivoki), een kinderopvang voor moeilijk opvoedbare kinderen, kinderen die misbruikt, verwaarloosd en mishandeld zijn, is absoluut niet in de steek gelaten. Minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) bracht de vorige week persoonlijk een oriëntatiebezoek aan de stichting en trok meteen aan de bel toen bleek dat subsidiegelden nog niet waren overgemaakt. De minister wilde zelf poolshoogte nemen en zegde toe er alles aan te zullen doen vanuit Sozavo om ondersteuning te bieden. Het ministerie komt nu in met voeding voor de kinderen en begeleiding van de stichting.
De stukken van de stichting zijn de laatste week in april door Sozavo doorgestuurd naar het ministerie van Financiën voor verdere afhandeling. Verwacht wordt dat Financiën elk moment de subsidiegelden kan overmaken. Er is nauw contact tussen Sozavo en Financiën hierover.

error: Kopiëren mag niet!