Newmont scoort internationaal gemiddeld 5 in performance bij stakeholders

Uit een recente stakeholdersenquête, gehouden door Globescan, scoort multinational Newmont internationaal gemiddeld een 5 voor haar overall performance als mijnbouwbedrijf. Dit cijfer kan als matig positief gezien worden. Althans, dit is de impressie die de stakeholders hebben van Newmont. Dit cijfer is genoemd op basis van de gehanteerde categorisering door de onderzoekers, waarbij 32 % van de internationale respondenten dit bedrijf in deze categorie plaatst. Dit, tegenover 26% die hen de score 6 geeft en 11% die Newmont de maximale score, namelijk een 7 geeft. Lokaal scoort Newmont wel beter en haalt de maximale score, 7, het grootste percentage, maar op nationaal niveau valt de score ook hier terug naar 5. De score wordt beïnvloed door hoe vertrouwd de stakeholders met Newmont zijn, alsook de mate van onderlinge communicatie.
De studie is onder andere bedoeld om een leidraad te zijn bij het uitzetten van de business-strategie, het vaststellen van criteria, het verbeteren van de betrokkenheid van belanghebbenden, alsook de onderlinge communicatie bevorderen en het identificeren van key performance indicators (KPL’s) om de prestaties van het bedrijf door de tijd heen te kunnen bijhouden. Bijna de helft van alle respondenten aan de enquête melden dat ze een positieve algemene indruk van Newmont hebben. De totale positieve indrukken variëren tussen 25% in Peru en 70% in de VS. Over het algemeen hebben de stakeholders Newmont het hoogst gewaardeerd in de operationele categorieën, zoals veiligheid, management en winstgevendheid. Dit wordt gevolgd door de milieuprestaties van Newmont, die iets minder positief gewaardeerd zijn dan de overige activiteiten. Onder de belanghebbenden, zoals businesspartners en academici, scoort Newmont het hoogst, terwijl NGO’s en de media minder geneigd zijn om positieve beoordelingen te geven.
Factoren, zoals het minimaliseren van milieueffecten, de economische en sociale bijdragen en de relaties met de gemeenschap, beïnvloeden sterk de percepties die de belanghebbenden hebben van het bedrijf. Transparantie in de sociale en milieuprestaties wordt zeer gewaardeerd door de Newmont stakeholders en uiteindelijk drijft dit de reputatie van het bedrijf. 55% van de stakeholders is van mening dat Newmont een ‘well- run business’ is. Ook in community relations en ontwikkeling scoort het bedrijf goed.

error: Kopiëren mag niet!