Oppositie tast nog in het duister over gesprekken president Bouterse

Het is gebleken dat president Desire Bouterse bezig is gesprekken te voeren aangaande de kwestie van het terzijde schuiven van de Amnestiewet door de krijgsraad. Dit heeft Abop-leider Ronnie Brunswijk via de media te kennen gegeven. Verwachtbaar is dat ook andere oppositieleiders door de president zullen worden uitgenodigd. VHP-ondervoorzitter Rathipal heeft gisteren aan Dagblad Suriname aangegeven dat de partij in ieder geval tot dinsdagavond nog geen uitnodiging ontvangen had van de president. Indien er een uitnodiging mocht komen, dan zal in bestuursverband besloten worden of hierop zal worden ingegaan. Ten aanzien van het inhoudelijke van de gesprekken zegt Rathipal dat hij in het duister tast. Het enige wat hij weet, is wat hij via de media heeft vernomen.
De voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, gaf eveneens gistermiddag aan dat de partij nog geen uitnodiging van de president had ontvangen. Rusland wenste verder niet in te gaan op zaken, omdat vooruitlopen volgens hem weleens een verkeerd eind zou kunnen hebben. Hij gaf wel aan de berichtgeving via de media gevolgd te hebben omtrent de besprekingen met Brunswijk. Hij meent echter niet te kunnen wachten op berichtgeving via deze kanalen. Hij wacht liever de officiële berichten vanuit de regering af. Als er een uitnodiging mocht komen, dan zal binnen de partij de zaak bekeken worden.

error: Kopiëren mag niet!