Sivis levert 49 nieuwe vakbondskrachten op

SIVIS levert 49 nieuwe vakbondskrachten op (4)
SIVIS levert 49 nieuwe vakbondskrachten op (1)
SIVIS levert 49 nieuwe vakbondskrachten op (2)
SIVIS levert 49 nieuwe vakbondskrachten op (3)Het Scholingsinstituut voor Vakbeweging in Suriname (Sivis) sloot gisteren de 80ste basisopleiding af en gaf een awareness sessie over brandveiligheid en vuilverbranding. Sivis heeft een opleidingscyclus van 3 opleidingen, die starten met een basisopleiding voor een duur van 4 maanden. Daarbij worden de basisbegrippen en beginselen van de vakbeweging meegegeven. Ook komt een stukje geschiedenis, recht, staatsinrichting en communicatie erbij. Het belang van de basisopleiding is om vakbondskader basiskennis te verstrekken, zodat zij het vakbondsgebeuren binnen hun organisaties op een verantwoorde wijze ter hand kunnen nemen.
De opleiding is gestart met 60 cursisten, waarvan 30 mannen en 30 vrouwen. Uit de 60 hebben 49 de examens met succes afgerond. Het vervolg is de tweede fase van middenkader en als laatst doen de cursisten de opleiding tot hoger kader. Bij deze laatste 2 fasen leert men meer over de economie, het internationaal vakbondsgebeuren, leiderschap etc. In tegenstelling met wat velen denken, is er volgens Sivis-directeur Victor Jones een toename genoteerd in de animo voor het vakbondswerk. Het afgelopen jaar waren er 80 cursisten ingeschreven. Eerder had de Sivis jaarlijks ongeveer 20 tot 25 cursisten voor de basisopleiding. Vandaag aan de dag is de animo aanzienlijk gestegen. Ook is er sprake van verjonging. De jongste cursist was 22 jaar. De opleiding werd middels een diploma-uitreiking en informatiesessies afgesloten. De brandweer was erbij om de geslaagden voorlichting te verstrekken over brand en brandveiligheid. Daarnaast werd ook Bea Lachhunsing bereid gevonden om als individu informatie te verstrekken over vuilverwerking. Lachhunsing richtte zich meer op het stukje bewustwording over het verantwoordelijk omgaan met vuil. “Wij als organisatie hebben gezondheid hoog in het vaandel. Wij houden ons ook bezig met een gezonde samenleving en gezonde werknemers. Vandaar zulke lezingen”, aldus Jones.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!