‘Boutere gaat niet veranderen’

President Desi Bouterse benadrukte gisteren in De Nationale Assemblee (DNA) dat er momenteel krachten zijn, die chaos in de gemeenschap willen creëren. “Wij weten dat mensen oproepen voor machtswisseling. Het mag, ik heb geen enkel probleem. U kunt het ook proberen in 2020”, zei het staatshoofd aan de oppositieleiders in DNA. Volgens Bouterse wil de oppositie dat hij verandert, maar ‘als ik verander…..ik heb al 26 zetels. “If mi verander, dan na 35 zetel mi ow kisie now. Laat mij liever precies zo slecht blijven als ik ben. Ik ga niet kunnen veranderen.” Boutere liet zich in DNA duidelijk niet terneer slaan door de vele negatieve opmerkingen richting zijn gedrag in de afgelopen periode. Volgens hem weet het volk wel dat hij voor ze werkt. Voor de zoveelste keer heeft hij laten blijken niet bereid te zijn de macht van het land over te dragen. Opmerkelijk is wel dat Bouterse zijn beveiliging heeft laten opvoeren. Bij het DNA-gebouw mag nu, zoals gewoonlijk, niet op de wandelgangen worden gestaan als het staatshoofd arriveert. Alle aanwezigen moeten van de beveiliging in de publieke kamer gaan wachten, totdat Bouterse het gebouw heeft betreden. Ondertussen maakt de vakbeweging zich op om op donderdag 2 juni massaal tegen het beleid van de president te protesteren.
FR

error: Kopiëren mag niet!