Etnel: “Hoog tijd voor de oppositie om het volk wakker te schudden”

Volksvertegenwoordiger Patricia Etnel vindt het triest dat Suriname in deze situatie is beland. Indien de president in zijn zittingsperiode 2010-2015 prudent financieel beleid had gevoerd, hoefde Suriname volgens haar nooit bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) te belanden. “Tijdens Venetiaan was er een wereldcrisis. Wij hebben niets van gemerkt. Wij zijn er rustig doorheen gegaan. IMF is niet om hoera mee te stemmen. IMF betekent dat Suriname de komende jaren aan handen en voeten gebonden is”, stelt Etnel.
De president had bij zijn laatste bezoek aan het parlement aangegeven dat er een plan zou komen, waarin zou worden aangegeven welke richting Suriname de komende twee jaren zou opgaan. “Het was niet duidelijk dat de president niet meer terug zou gaan naar het parlement en het parlement zag als een poppenkast. Wij moeten niet versteld staan van de handeling van de regering. De president en zijn team hebben geen respect voor het parlement. Er worden eerst besluiten genomen, en dan pas komt men naar het parlement. Dan heb je ook nog de marionetten van de president die allemaal ‘ja’ zeggen. Hij weet dat ze allemaal ‘ja ‘ zullen zeggen, want als ze ‘nee’ zeggen, hebben ze grote problemen. Het maakt dus niet uit wat het parlement zegt, at the end of the road zullen zijn marionetten toch voor hem stemmen”, stelt Etnel.
De voorzitter van het parlement geeft aan dat zij de van de week wil praten over het plan. Etnel ziet er echter geen logica achter. Volgens haar kan iets belachelijker niet bestaan. “Waarom kom je praten over een plan dat reeds is ‘goedgekeurd’? Wat zullen zij doen? Daar zitten en het volk weer voor de gek houden? De president heeft het parlement al gedesavoueerd”, stelt Etnel. De president en zijn team hebben volgens Etnel duidelijk laten zien dat zij het parlement niet meer kennen. Zij gaat verder door te stellen dat Surinamers niet meer in een parlementaire democratie leven, maar in een machtstaat. Naar de mening van Etnel is het al hoog tijd voor de oppositie om het volk wakker te schudden, gezien het vijfjarig kind van nu opgezadeld zal zitten met een schuld bij het IMF.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!