Karta-Bink: ‘Waar is het beloofde gefilterde water voor Commewijne?’

Ingrid Karta-Bink, parlementariër (PL) van Commewijne, vraagt zich af waar het gefilterde water is dat de regering had beloofd aan bewoners van dit district. Heel veel plaatsen en ressorten van Commewijne ontberen nog steeds goed en schoon drinkwater. “Commewijne wordt altijd stiefmoederlijk behandeld”, vindt de volksvertegenwoordigster. Zij noemt Alkmaar, Zorgvliet, Kampong Sawa, Tamanredjo, Mariendaal, De Hulp, La Solitude, Welbedacht, Sinabo, Canawapibo, Macreabo, Perica en Tamansarie als de belangrijkste plaatsen die nog steeds wachten op het beloofde stromend water uit de kraan. “Een ieder heeft recht op goed en schoon drinkwater”, betoogt ze.
Karta-Bink is er niet over te spreken dat nu ook bewoners van Marienburg water moeten ontberen. Al een week stroomt bij hen geen water uit de kraan, omdat waterleveranciers geen water leveren aan het tussenwaterstation te Marienburg. De waterleveranciers hebben hun diensten stopgezet, omdat zij al zes maanden geen betaling hebben gehad voor de waterlevering.
Het vorige jaar deed deze situatie zich reeds voor. Waterleveranciers hadden toen twee jaar geen betaling ontvangen. In het parlement deed Karta-Bink toen een beroep op de regering om de achterstallige betalingen zo snel als mogelijk te voldoen. “Nu zijn we weer in dezelfde situatie”, verzucht de parlementariër.

error: Kopiëren mag niet!