Politie: Doodgestoken meisje had relatie beëindigd en zou spullen halen

De 17-jarige Janice Scheltema is op woensdag 25 mei door haar vriend om het leven gebracht. De politie van Livorno deed na een melding van een steekpartij via de Centrale Meldkamer de plek aan voor onderzoek. De wetsdienaren troffen bij aankomst het ontzielde lichaam aan van Janice. Het voorlopige onderzoek wees uit dat Janice en Romario elke dag ruzie hadden, waardoor zij terug ging naar haar ouderlijk huis. Het slachtoffer is op dinsdag 24 mei door haar vriend gebeld met de mededeling dat hij de relatie beëindigd. Hij hield haar ook voor dat ze haar persoonlijke spullen moest ophalen.
Janice ging de volgende dag samen met haar zus met een auto om haar spullen op te halen. Ze ging de woning binnen, waarna haar ex-vriend, de 26-jarige Romario V. de deur dichttrok. Kort daarna hoorden de inzittenden van de auto gegil. Zij snelden het huis binnen en zagen dat Janice door Romario met een scherp voorwerp is neergestoken. Zij wisten hem te ontwapenen en schakelden toen de politie in.
Romario werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook het scherp voorwerp is hangende het verdere onderzoek in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Romario in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!