Namen nieuwe dc’s officieel nog niet bekend

Roliene Samsoedien zal binnenkort bedankt worden als dc van Wanica
Roliene Samsoedien zal binnenkort bedankt worden als dc van Wanica
Via welingelichte bronnen heeft Dagblad Suriname vernomen dat de personen die na de splitsing van district Wanica als de nieuwe districtscommissarissen zullen functioneren, al bekend zijn. Het zou in deze gaan om Sarwankoemar Ramai en Audrey Hankers. De huidige dc Roliene Samsoedien wordt bedankt. Volgens minister Edgar Dikan van het ministerie van Regionale Ontwikkeling is dit niet waar. De minister zegt dat de namen van de mensen die deze posities zullen innemen niet bekend zijn. De minister volstaat dat dit een besluit is des president.
Ook ten aanzien van district Marowijne werd door dezelfde bron August Bado aangemerkt als nieuwe dc van dit gebied. De minister zegt dat Bado woont in Moengo, echter wil dat niet zeggen dat hij sowieso dc van het gebied wordt. De minister geeft aan dat men het proces moet afwachten. “De mensen moeten hun opleiding afronden en dan ligt het aan de president om het een en ander bekend te maken. Nu zijn het alleen speculaties”, zegt minister Dikan. Volgens de RO-minister zullen de mensen een praktisch traject doorlopen. “Je bent dan dc van Suriname en dan krijg je het beheer van een district.” De minister stelt dat zolang de papieren niet in orde zijn er geen uitlatingen kunnen worden gedaan. De namen van bovengenoemd personen zijn hem echter wel bekend. Deze drie mensen zijn namelijk kandidaten, die zullen starten met de dc-opleiding volgende maand. Er zullen namelijk 8 mensen de dc-opleiding volgen, te weten Teresa Cirino, Sarwankoemar Ramai, Audrey Hankers, August Bado, Joana Aroepa, Kenia Pansa, Ludwig Mettendas en Adjaikoemar Kalli.
De minister gaf aan dat na de opleiding en de komst van de nieuwe dc’s er teveel dc’s zullen zijn. Vandaar dat drie van de dc’s ter beschikking geteld zullen worden aan de minister. Dit zijn namelijk dc Mavrick Boejoekoe van het bestuursressort Paramacca, dc Naltus Nana van Kabalebo en dc Gracia Emanuel van Boven Saramacca.

error: Kopiëren mag niet!