Wurgslangen zeer actief in regentijd

Wurgslangen zeer actief in regentijd (1)
Wurgslangen zeer actief in regentijd (3)
Wurgslangen zeer actief in regentijd (2)In de regentijd zijn wurgslangen, waaronder de ananaconda (aboma), heel erg actief. Vrijwel elke dag wordt er eentje gelokaliseerd op het platteland of doodgemaakt. Afgelopen weekend dook eentje op aan de Mansaramweg te Santo Boma. Deze was een kanjer van 4 meter lang met een diameter van 30 cm. Elke dag verdwenen er kippen en doksen vanuit een ren van een bewoner van deze weg. Totdat de ongewenste indringer op heterdaad werd betrapt door de huisbewoner. De slang had op dat moment nog een kip gewurgd. De man des huizes kon deze kip op tijd bevrijden door met een schop op de kop van de slang te slaan. Hierna werd hij een ‘kopje kleiner’ gemaakt met de schop en kon men de aboma overmeesteren en werd hij voorgoed weggedaan. Ook te Commewijne is een aboma van bijkans 3 meter gedood afgelopen week. Dit gebeurde bij de familie Merhai.

error: Kopiëren mag niet!