Santokhi wil gezamenlijke strijd tegen wanbeleid regering

VHP-topman Chan Santokhi bevestigt tegenover Dagblad Suriname dat na de massameeting van de partij op 28 mei, wederom gesproken zal worden met verschillende groeperingen om mogelijkheden te bekijken voor een gezamenlijke strijd tegen het wanbeleid van de regering. “Wij gaan de regering dwingen goed beleid en bestuur te voeren, de economie te stabiliseren, de koers omlaag te brengen, armoede aan te pakken, betaalbare basisgoederen en medicijnen te garanderen, corruptie aan te pakken en het creëren van werkgelegenheid zoals men dat beloofd had aan het volk voor de verkiezing. En als men dat niet aankan, dan moeten zij het politieke mandaat, dat men van het volk gekregen had, terug geven aan het volk. Als VHP hebben wij onze eigen protestactie, die tot uiting zal komen middels een grote VHP informatiebijeenkomst op 28 mei in Nickerie, waarbij wij de economische en de politieke situatie zullen bespreken. Daarna gaan wij weer in consultatie met de politieke partijen, de private sector en de vakbonden, maar ook andere organisaties en bewegingen, teneinde na te gaan wat hun bereidheid nu is om gezamenlijk te strijden tegen het wanbeleid van de regering”, zegt de politicus.

‘Vakbeweging en bedrijfsleven door regering gepakt’

De parlementariër benadrukt dat de oppositiepartijen VHP, NPS, PL en Abop enkele maanden geleden reeds geprobeerd hadden gesprekken met de vakbonden en het bedrijfsleven te voeren om na te gaan hoe zij keken naar de crisissituatie in het land en wat er gezamenlijk zou kunnen worden gedaan daartegen. “Toen bleek dat het bedrijfsleven het nog te vroeg vond voor acties en de vakbonden op het laatste moment de afspraak afgezegd hadden. Later begrepen wij dat men nog in onderhandeling was met de regering. Wij respecteren een ieders zienswijze, maar ondersteunen wel elke protestactie, die gericht is tegen het wanbeleid van de regering.” Volgens de politicus hebben de vakbeweging en bedrijfslevenorganisaties nu zelf gezien dat de regering geen voorstander is van dialoog.
FR

error: Kopiëren mag niet!