Suriprofs doneert ICT-ruimte aan Stibula

De Suriprofs Regie Blinker en Aaron Winter verrichten de opening van de ICT-kamer van Stibula (foto: Kevin Nagimin)
De Suriprofs Regie Blinker en Aaron Winter verrichten de opening van de ICT-kamer van Stibula (foto: Kevin Nagimin)
Stibula, die binnenkort 50 jaar bestaat, heeft gisteren een ICT-kamer in gebruik genomen. De computerruimte is tot stand gekomen met de hulp van de vrijwilligersorganisatie Stichting Suriprofs, KNVB en Stichting Wilde Ganzen. De donatie betreft computerapparatuur en inrichting. Het totale kostenplaatje voor dit project is Euro 18.718. Met de computerruimte zullen niet alleen jongeren, maar ook ouderen van Latour aan hun trekken komen. De organisatie zal namelijk gebruikerslessen verzorgen om de ouderen onder andere te leren Skypen. Dit vooral omdat gebleken is dat er een hoog aantal ouderen in het land computerleek is. De jongeren hoeven nu niet ver van huis te gaan om hun schoolopdrachten te kunnen maken. Eerder, in 2005, is mede met de hulp van Suriprofs al een kunstgrasveld gedoneerd aan Stibula.
Volgens Anil Ghisaidoebe van het Suriprofs-bestuur hebben de Suriprofs in de afgelopen 15 jaar al bijkans Euro 1.7 miljoen aan de Surinaamse samenleving gedoneerd. Volgens Suriprofs-ambassadeur Aaron Winter zal de organisatie zich blijven inzetten voor de doelgroep, de jongeren en zij die de hulp het hardst nodig hebben. ‘Ook al zijn de Suriprofs-vrijwilligers zo ver van huis, toch zitten hun roots hier, wat hen het gevoel geeft dat zij toch dichtbij zijn’, verklaart Winter de betrokkenheid van de Suriprofs-ambassadeurs met het land. ‘Wij proberen van ver ons land te helpen en daar zijn we ook trots op’, aldus Winter. Het ICT-project bij Stibula is één van vier projecten met een totale waarde van Euro 65.000 welke door de Suriprofs, KNVB en Stichting de Wilde Ganzen in 2016 in Suriname gerealiseerd zullen worden.

error: Kopiëren mag niet!