Schoolvervoer reed gisteren normaal

Het schoolvervoer heeft vanaf gisteren weer normaal gereden. Vanaf oktober zijn de bushouders bezig met het proces om hun geld te krijgen. Steeds werden zij bij delen betaald. Volgens de secretaris van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), Radjesh Ori, heeft een ieder volgens hem wel ontvangen, omdat hij nog geen berichten heeft gehad dat er bushouders zijn die niet rijden. Ook van de boothouders heeft hij niets vernomen. Dus ook ten aanzien van het bootvervoer zijn zaken genormaliseerd. De OBS heeft in een lange vergadering met het ministerie van Onderwijs en het ministerie van Financiën gesproken over hoe dit zich in het vervolg niet meer hoeft voor te doen. De OBS-secretaris stelt geloof te hebben in de onderwijsdirecteur, die aangegeven heeft een oogje te houden op het proces waardoor dit voorkomen kan worden.
Het probleem van de uitbetaling lag echter bij Onderwijs en niet bij Financiën. Zaken moeten van daaruit beter afgehandeld worden. Het school- en bootvervoer zijn dus vanaf gisteren weer operatief. Volgens de OBS-secretaris is het nu wachten op de uitbetaling ten aanzien van de Naschoolse Opvang. Er is een achterstand van ongeveer 3 maanden. Hoewel er is betaald, heeft een deel nog niet ontvangen. Het vakantievervoer is nog steeds niet betaald. “Sinds augustus vorig jaar hebben de mensen geen vakantievervoer ontvangen. Er zijn al drie vakantieperioden achter de rug en de mensen zijn nog niet betaald”, aldus Ori.

error: Kopiëren mag niet!