We zijn Moe blijft bij standpunt ongeacht resultaat gesprekken president en Ravaksur

We zijn moeHet bestuur van Ravaksur is gisteren bij elkaar geweest om het verloop en het effect van de actie, gehouden op 13 mei 2016, te evalueren. Daar werden de volgende stappen van de vakbeweging besproken. Overigens is Ravaksur voor vandaag uitgenodigd om met de president aan tafel te zitten. Wat vast staat, is het standpunt van Ravaksur, dat de energietarieven niet moeten worden aangepast en de regering niet met het Internationaal Monetair Fonds in zee gaat.
Ravaksur-woordvoerder Robby Berenstein stelt dat de regering hen heeft uitgenodigd om over deze twee onderwerpen te praten. Berenstein gevraagd of er wel ruimte is voor een gesprek over deze onderwerpen, ondanks er gewoon wordt geëist dat de zaken niet door gaan, stelt het volgende. “Wij zijn uitgenodigd om te praten en we zullen luisteren wat ze te zeggen hebben. Wij hebben op 19 april geschreven en zijn pas voor de 16de van mei uitgenodigd. Intussen is er een heleboel gebeurd. Als we daar zijn, zullen wij zien wat ze te vertellen hebben”, aldus Berenstein. Ook de groep ‘We zijn Moe’ is gisteren bij elkaar gekomen om 13 mei te evalueren.
Curtis Hofwijks stelt dat de vakbeweging zoals gezegd zich bij haar standpunt zou moeten houden. Het standpunt van We zijn Moe echter is scherper dan van de vakbeweging. De groep eist het aftreden van de president, waarna er een nieuw bewind zal moeten komen. Ongeacht wat de vakbeweging bereikt, blijft We zijn Moe bij het standpunt dat de regering naar huis moet. “Wij werken dus aan onze benaderging voor het betrekken van de overige districten. Tegelijkertijd werken wij ook aan het alternatief waar men naar vraagt”, aldus Hofwijks.
De organiserende partijen zijn nog niet bij elkaar geweest om een gezamenlijke evaluatie te plegen. De actie van afgelopen vrijdag was het grootste die Suriname sinds de jaren ‘90 heeft gekend. Velen zijn blij dat de vakbeweging, die erg passief was, eindelijk iets van zich laat horen. Anderen menen dat er niets van komt, gezien het draagvlak nog steeds niet is wat het wezen moet.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!