Chan Santokhi: “Men moet Sapoen en Chitan buiten ’s landsvergaderzaal houden”

De oppositie blijft erbij dat de handhaving van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan in De Nationale Assemblee (DNA) een onwettige handeling is. VHP-fractieleider Chan Santokhi benadrukte gisteren namens de oppositie in DNA dat het beter is om vanwege de ‘illegaliteit’ van deze leden hen liever buiten ’s lands vergaderzaal te laten totdat het Centraal Hoofdstembureau (CHS) invulling heeft gegeven aan het recente vonnis van de kortgedingrechter. Namens oppositie is er eerder een brief gestuurd naar de parlementsvoorzitter met betrekking tot de positie van de oppositie in verband met het vonnis, dat is uitgesproken door de rechter op 29 april 2016. Hier heeft de rechter volgens Santokhi beslist dat het CHS veroordeeld is overeenkomstig de Wet Terugroeping Volksvertegenwoordigers (WTV) en de Kiesregeling en dat het CHS binnen zeven dagen bijeen moest komen om vervolgens te voorzien in de opengevallen vacatures.
“De zeven dagen zijn al verstreken. Het vonnis was bij voorraad uitvoerbaar, en dat de advocaat nu alle stappen onderneemt om uitvoering af te dwingen, is het duidelijk dat er sprake is van illegaliteit.” Volgens de VHP-topman is het nu meer dan duidelijk dat Sapoen en Chitan teruggeroepen zijn. Nu zij toch blijven deelnemen aan DNA-vergaderingen, zorgen zij ervoor dat de DNA-vergaderingen onwettige vergaderingen worden. “Daartegen protesteren wij.” Santokhi benadrukte dat de twee overlopers zoveel mogelijk buiten ’s lands vergaderzaal gehouden moeten worden, zodat zaken binnen het parlement niet verder leiden tot illegaliteit.
FR

error: Kopiëren mag niet!