16-jarige deelt schoppen uit aan politie

De politie van Nickerie was zondagochtend op surveillance toen de agenten voor een club een groep jongemannen aantroffen die zaten te borrelen. De politie vroeg de groep om de plaats te verlaten. Iedereen maakte aanstalten om weg te gaan, behalve de 16-jarige Creton R. Hij begon de politie uit te schelden. “Op het moment dat je een politiefunctionaris die bezig is in de rechtmatige uitoefening van zijn bediening uitscheldt, ben je bezig de politie te beledigen”, zegt de regiocommandant van West, Wiedjaikoemar Oedit. Dit was de aanleiding voor de politie om de verdachte aan te houden. Bij zijn aanhouding heeft Creton zich hevig verzet. Hij heeft in zijn boosheid trappen uitgedeeld, waarbij een mobiele telefoon van een agent is vernield en een andere agent een zwelling aan zijn linkerarm heeft opgelopen. Deze minderjarige verdachte is ter zake weerspannigheid en vernieling in verzekering gesteld. Hij is overgebracht naar Opa Doeli ter insluiting.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!