‎PL Wanica neemt zondag afscheid van Sapoen

PL Wanica neemt zondag afscheid van SapoenPL-overloper Raymond Sapoen wordt officieel in de gelegenheid gesteld afscheid te nemen van het kiezersvolk van de PL in Wanica‎. Partijvoorzitter Paul Somohardjo geeft te kennen dat zondag te Dessa in Lelydorp speciaal een afscheidsfeest is ingebouwd voor Sapoen. Er wordt een massameeting gehouden waarbij ook Sapoen is uitgenodigd. Volgens Somohardjo interesseert het hem niet meer wat er met Sapoen gebeurt door zijn overloopgedrag of wat hij gaat doen. Somohardjo vond het een plicht om op gepaste wijze afscheid te nemen van Sapoen waarbij ook het volk in de gelegenheid wordt gesteld Sapoen te bedanken. Of Sapoen daadwerkelijk aanwezig zal zijn zondag, weet Somohardjo niet. Feit is dat hij wel een uitnodiging krijgt.
Eerder ‎gaf Sapoen te kennen dat de kiezers in Wanica behoren tot zijn mensen. Hier wil Somohardjo zondag het tegendeel bewijzen. Hij daagt Sapoen uit om tenminste 500 man op de been te brengen. Somohardjo gaat deze weddenschap aan. Indien het hem niet lukt zondag om 500 man op te brengen voor de massameeting, dan treedt hij af als voorzitter van de PL, hij zal ook bedanken als lid van het parlement en treedt uit de politiek. Volgens Somohardjo is het overduidelijk dat Sapoen al afgeschreven is om door welke politieke partij dan ook gekandideerd te worden in Wanica. Dit, vanwege zijn overloopgedrag en attitude van onbetrouwbaarheid.
Dat de terugroepwet niet uitgevoerd wordt ondanks tal van vonissen van diverse rechters, vindt Somohardjo absurd. Hiermee toont de zittende regering aan dat zij de intelligentie van de rechtstaat en de rechters niet waardeert en respecteert. Tegelijkertijd pleegt zij een inbreuk op de intelligentie van de rechterlijke macht. ‎Volgens Somohardjo moet parlementsvoorzitter Jenny Simons ook niet komen doen alsof haar neus bloedt. Het lidmaatschap van een lid komt ten einde bij overlijden, zelf bedanken of terugroepen, verduidelijkt Somohardjo.
Het miskennen van vonissen is een kwestie van tijd meent de politicus. Hij vertrouwt er nog steeds in dat de absolute macht nog steeds ligt bij het volk. ‘Dat de besluiten van rechters ten grabbel worden gegooid, is een heel ernstige zaak. Dan is het hek van de dam’, aldus Somohardjo. ‘Vooral tegen de achtergrond dat de wetgevende macht al op de schoot zit van de uitvoerende macht. We krijgen dan de wet van de jungle’, meent Somohardjo.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!