Leerkrachten geven vrijdag tot 10.00 uur les

BvL ondersteunt protestmanifestatie vakbond leerkrachten tot 10 uur op school 1De voor vrijdag geplande protestmanifestatie van C-47, onder leiding van Robby Berenstein, geniet ondersteuning van de Bond van Leraren (BvL). De voorzitter van BvL, Wilgo Valies, zegt aan Dagblad Suriname dat de leerkrachten de acties ondersteunen, omdat zij van mening zijn dat de overheid zich niet aan eerder gemaakte afspraken gehouden heeft. De vakbond was met de overheid overeengekomen dat de tweede fase van verhogingen op stroomtarieven niet door zou gaan, maar desondanks heeft de regering per 1 mei verhoging doorgevoerd. “Vandaar dat wij de protestmanifestatie zonder meer ondersteunen.” De leerkrachten zullen daarom tot 10.00 uur ’s morgens les geven en de school daarna verlaten om mee te doen aan de protestmanifestaties”, aldus Valies.
Ondertussen heeft CLO-voorzitter en parlementslid Ronald Hooghart, die niet meedoet aan de acties, de op handen zijnde manifestaties bestempeld als een middel die door derden gehanteerd wordt om macht te verkrijgen. Hij verwijst daarbij ook naar de deelname van politieke partijen aan de demonstratie. Hij verwijt Berenstein de kant van Valies te kiezen, een man die in zijn ogen steeds ambtenaren heeft verraden en die alleen opkomt voor zijn eigen groep. Daarnaast zou Berenstein met de actie de kant van de kapitaalkrachtigen, de werkgevers, kiezen in plaats van de kant van de werknemers.

error: Kopiëren mag niet!