Berenstein: "1 mei, begin strijd die werknemers moeten voeren voor verandering"

BerensteinDe Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA), de vakcentrale C-47 en de PWO, waarbij ook de politieke partij DA91, de familie Derby en de familie Sylvester, hebben gisteren in het kader van Arbeidersdag kransen gelegd bij de beelden van Fred Derby (gewezen SPA-voorzitter) Hendrik Sylvester (een van de oprichters van de CLO) en Pater Weidman (grondlegger van het algemeen kiesrecht in Suriname).
Door de kransen te leggen heeft de SPA, volgens voorzitter Guno Castelen, getracht om eer te betonen aan alle strijders en vakbondsleiders die een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van Suriname. Robby Berenstein, voorzitter C-47 meent dat juist in deze periode de werknemersorganisaties zich moeten inspannen voor verandering.
“Wij herdenken 1 mei in een periode waarin op de eerste dag van de maand mensen nog geen salaris hebben ontvangen, in een periode waar de overheid weer energie tarieven zal verhogen, in een periode waarin de koopkracht van ons verdiend geld zijn waarde verliest, in een periode waar wij een IMF programma moeten uitvoeren. En juist in soortgelijke periodes heeft de vakbeweging in het verleden gezorgd voor politieke veranderingen in Suriname”, stelde Berenstein.
Hij gaf de Surinaamse samenleving mee dat men 1 mei moet zien als het begin van de strijd die werknemers moeten voeren voor verandering. Castelen gaf aan dat, hoewel de roep binnen grote delen van de samenleving is dat de regering zo snel mogelijk naar huis moet gaan middels straatacties, de SPA uit gaat van kalme berekeningen en evenwichtig handelen. Het dieptepunt van de crisis, armoede in Suriname, is volgens hem nog niet bereikt, ondanks de soevereiniteit van het land al onder druk is. SPA gaat voor bundeling van de Surinaamse samenleving om in eenheid de problemen aan te vechten en wijst elke vorm van zaaien van verdeeldheid binnen de samenleving af.

error: Kopiëren mag niet!