Hakrinbank reeds 80 jaren solide en betrouwbaar in Suriname

Hakrinbank reeds 80 jaren solide en betrouwbaar in SurinameDe Hakrinbank NV viert op 28 juni 2016 haar 80ste verjaardag. In verband hiermee zijn er enkele activiteiten gepland ten behoeve van de gemeenschap. De Hakrinbank die 80 jaren geleden haar activiteiten startte als de O.R.G. Vervuurts Banking Corporation, werd opgericht door de heer Otto R. G. Vervuurt. Bij de oprichting op 28 juni 1936 was de bank gevestigd aan de Keizerstraat 2-6. Het doel van de bank was “het voor eigen rekening of in commissie kopen en verkopen van handelspapier, bankpapier, vreemde muntspeciën en edelmetaal en alles wat met al het voorgaande in den meest uitgebreide zin verband houdt.” Via de O.R.G. Vervuurts Banking Corporation werd in de destijds bestaande behoefte aan een commerciële bank voorzien. De bank maakt met de steun van de Surinaamse gemeenschap een sterke groei door en is thans de op 1 na grootste bank van Suriname. In 1973 vond een reorganisatie plaats en werd de naam van de bank veranderd in Handels-, Krediet en Industriebank, ofwel Hakrinbank. Thans is het hoofdkantoor van de bank gevestigd in het hoogste gebouw van Suriname aan de Dr. Sophie Redmondstraat 11-13. Anno 2016 telt de Hakrinbank 6 filialen waarvan 1 in het district Commewijne en een andere in het rijstdistrict Nickerie.
Het balanstotaal bedraagt SRD 2,5 miljard. De viering van de 80ste verjaardag van de Hakrinbank heeft als thema “Samen 80 jaar Solide & Betrouwbaar’’. Het jubileumjaar is ingeluid middels het uitbrengen van een jubileumkalender voor het jaar 2016. Hierin zijn personeelsleden, gepensioneerden als ook de CEO van de Hakrinbank, Jim Bousaid, geportretteerd. In het verlengde van de kalender zijn er infomercials geproduceerd, waarbij wij kennismaken met enkele mensen achter de Hakrinbank. Zij vertellen hun bijzonder verhaal aan Bousaid. De infomercials worden uitgezonden op de lokale televisiezenders. Tevens zijn deze te zien op de website van de Hakrinbank. Om een bijdrage te leveren aan de sociale en financiële vorming van Surinaamse jongeren is er in samenwerking met de Stichting Projecten Protestants Christelijk Onderwijs Suriname een 6 afleveringen tellende televisieserie gemaakt, genaamd “Samen met de Hakrinbank, het verhaal van Hank”. Hierin gaat de hoofdrolspeler, genaamd Hank, na hoe hij het beste zijn eigen verjaardagsfeest kan organiseren door te overleggen, te plannen, te budgetteren en te sparen. De acteurs in de serie zijn bijna allemaal kinderen van Hakrinbank-medewerkers. De televisieserie, waarvan de tweede aflevering vanaf 7 april wordt uitgezonden, wordt wekelijks op de donderdag op de televisie zenders STVS, SCCN en Apintie TV uitgezonden. Indien u een aflevering heeft gemist kunt u deze alsnog bekijken op onze website. Aangezien kunst één van de steunpilaren is van het sponsoringsbeleid van de Hakrinbank, zijn wij dit jaar de hoofdsponsor van de International Jazz Day 2016. Op 30 april 2016 wordt deze dag voor de vijfde keer gehouden. Deze dag is door de Unesco in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat de positieve boodschap achter jazz muziek wordt verspreid.
Voorafgaand aan het optreden in Thalia op deze dag zal de bekende Amerikaanse jazz band McKinley, Martin & Sydnor Trio, bestaande uit Myron McKinley (keys), Ian Martin (bass) en Stacey Sydnor (drums), in Suriname enkele workshops verzorgen. Dit trio was tevens in Suriname tijdens het Suriname Jazz Festival en was de favoriet van het Surinaamse publiek. Wij zijn een sportieve bank en is het een traditie dat er jaarlijks rond de verjaardag van de Hakrinbank een 5 km Trim- en een 10 km Snelloop worden georganiseerd in samenwerking met S.V. Gazelle. Gestreefd wordt om 4.500 lopers op de been te krijgen. Dit jaar is het evenement gepland op zaterdag 25 juni 2016 met als start en finish het Hakrinbank Hoofdkantoor in het centrum van Paramaribo. Boodschap heer Bousaid, CEO van de Hakrinbank,: “De Hakrinbank heeft kunnen groeien en haar belangrijke positie in de samenleving kunnen bereiken door de steun van al haar klanten en de gehele Surinaamse samenleving. Zij is altijd dienstbaar geweest en zal dat ook in de toekomst blijven doen middels het aanbieden van hoogwaardige financiële producten door deskundige medewerkers. De Hakrinbank dankt de totale Surinaamse gemeenschap voor de jarenlange business en het gestelde vertrouwen in de bank.”

error: Kopiëren mag niet!