Onderwijsminister wacht op instructies president

Onderwijsminister Robert Peneux riep maandag tijdens een persconferentie alle leerkrachten op om dinsdag normaal weer de lessen te hervatten. De minister beriep zich daarbij op het feit dat er een overeenkomst is getekend, waarbij zaken duidelijk uitgewerkt zijn en waarmee de BvL, dankzij het feit dat er ook getekend is, mee akkoord is gegaan. Indien men niet tevreden zou zijn met de overeenkomst, verwachtte de minister daarbij dus dat men om de tafel zou gaan. Echter moesten de leerkrachten gelijk het werk weer hervatten. Er was ook gesteld dat indien men niet komt opdagen, het ministerie over zou gaan tot andere stappen. Gisteren hebben de leerkrachten wederom gestaakt en heeft men ook kennis genomen van de oproep van BvL-voorzitter Wilgo Valies om door te gaan met de acties. Nu de acties gisteren zijn voortgezet, zegt de minister dat hij nu wachtende is op instructies van de president. “Als de president mij duidelijk heeft aangegeven welke strategie we zullen volgen, kan ik dan pas zeggen wat het besluit is”, aldus de minister.
Studenten Nickerie komen niet opdagen
Verschillende vwo-scholen waren weer in actie. Vanuit het district Nickerie geeft het hoofd van de schoolinspectie van Nickerie, Roy Katisa, aan dat er in Nickerie twee middelbare scholen zijn, namelijk een havo en een imeao. De directies van de scholen zijn wel elke dag op school. “Er zijn enkele leerkrachten die komen vanwege het feit dat zij geen lid zijn van de bond, met het voornemen om lessen te verzorgen, maar het grote probleem is dat de leerlingen juist degenen zijn die niet komen opdagen. Opmerkelijk is dus dat de bussen die komen van Wageningen en Groningen bijna leeg zijn.
“Voorlopig zou je kunnen zeggen dat er ook sprake is van een actie”, zegt Katisa. “Wij van de inspectie hopen in dit kader dat er zo gauw mogelijk een einde hieraan komt, zodat de studenten weer normaal onderwijs kunnen genieten.” Inspectie roept de studenten ook op om niet thuis te blijven. Er is vanuit de scholen geen oproep gedaan naar de studenten om zich op school aan te melden. Echter stelt Katisa dat Nickerie klein is en dat men wel op de hoogte zal zijn dat enkele leerkrachten wel normaal les verzorgen.

error: Kopiëren mag niet!