Elektriciteitsnet EBS getroffen door rukwinden

Rukwinden zorgden er woensdagochtend rond 3:00 uur voor, dat delen van het elektriciteitsnet van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) te Nickerie beschadigd zijn geraakt. In de regentijd is het gebruikelijk, dat de stroomvoorziening vaker onderbroken wordt door storingen. Harde winden zorgen ervoor dat elektriciteitsdraden tegen elkaar komen of dat takken van bomen tegen het net aankomen of erop vallen.
Bij de rukwinden van hedenmorgen is de schade aan het net beperkt gebleven tot het volledig herstellen van de huisaansluitingen van 3 locaties. Op 3 plekken moest alleen de huisaansluitkabel worden gefatsoeneerd. Op een locatie moest een meterbak worden vervangen.
Een party tent kwam op het AMKA laagspanningsnet terecht. Dit is een beveiligd net, waardoor de schade beperkt bleef. De brandweer heeft de tent verwijderd.
Dankzij de aanwezigheid van AMKA-kabels is het net van grotere schade en stroomstoringen bespaard gebleven. Ook waren er geen bomen in de omgeving van het net, waardoor deze bespaard is gebleven van schade. De schade veroorzaakt door de rukwinden heeft zich voorgedaan in de: Blauwtje Pankieweg, Powisieweg, Ritsweg, verlengde Sabakoeweg, Snippieweg en verlengde Vaarzenlaan.

error: Kopiëren mag niet!