Hofwijks: “IMF mag zich ook achter Bouterse aansluiten”

“Wij zullen het Onafhankelijkheidsplein zoveel als nodig vullen, om onze macht die in handen van een groepje is, terug te krijgen.” Dit stelt Curtis Hofwijks, trekker van de groep ‘We zijn Moe’ , naar aanleiding van de protestactie afgelopen vrijdag. De groep is aanzienlijk gegroeid met ondersteuners en ontevreden burgers. Het is volgens Hofwijks nog steeds niet wat het wezen moet, maar tenminste beter dan de voorgaande keren. Intussen is de bezorgdheid bij de samenleving ook groeiende. Nu het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor de deur staat, blijkt volgens Hofwijks dat de ramp, formeel compleet is.
Eerst Bouterse weg en daarna IMF
De basiseis van de groep is ‘Weg met Bouterse’. Daar de berichten over de samenwerking met het IMF ook gelanceerd zijn, zegt Hofwijks dat het IMF zich ook bij Bouterse mag aansluiten. “Wij weten allemaal al wat IMF vraagt. Wij hoefden niet te wachten op IMF om ons te zeggen wat wij moeten doen. Wij konden ons eigen crisisplan opstellen, naar onze eigen maatstaven en goedvinden”, zegt Hofwijks. De president heeft onlangs duidelijk aangegeven dat het IMF dat men kende, niet het IMF in de huidige constellatie is. Hofwijks gelooft er niets van. “De president zal alles eraan doen en alles zeggen om in het zadel te blijven zitten. Als wij kijken naar de rapporten van het IMF en al de internationale organisaties over de afgelopen jaren, waarin het economische beleid van Suriname werd geprezen, mochten wij niet in deze situatie belanden”, stelt Hofwijks.
De mogelijkheid bestaat er ook dat tussen een groeiende groep een klein probleempje wordt ingeplant om de orde te verstoren. Daar zijn er in de wereld voldoende voorbeelden van. Volgens Hofwijks wordt er alles aan gedaan om dat te voorkomen.
“Je kunt vooruit plannen, maar niet vooruit zien. We hebben goede ondersteuning van de politie genoten. Wij hopen dat het zo blijft. Indien nodig, kunnen zij extra mannen inzetten om ons te helpen de orde te handhaven. Wij zijn geen voorstanders van rellen. Wij doen dit niet voor chaos”, aldus Hofwijks. Vandaag staat de groep weer om 10.00 uur voor De Nationale Assemblee.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!