Alexander Schwarzman derde keer achter elkaar kampioen Roethof Open

Alle prijswinnaars op het podium
Alle prijswinnaars op het podium

De top 3 bij de dames, vlnr, Tamara Tansykkhuzhina (3), Natalia Sadowska (1) en Vitalia Doumesh (2)
De top 3 bij de dames, vlnr, Tamara Tansykkhuzhina (3), Natalia Sadowska (1) en Vitalia Doumesh (2)
De Rus GMI Alexander Schwarzman is vandaag voor de derde keer achter elkaar kampioen geworden van het Roethof Opendamtoernooi, welke afgelopen dagen gehouden werd in de Congreshal. Schwarzman is de nummer 1 dammer in de wereld. Op de laatste speeldag kon het kampioenschap naar 6 dammers gaan. Echter, allemaal speelden remise, waardoor ze op elk 13 punten eindigden. Schwarzman had de beste weerstandspunten (WP), waardoor hij zijn titel verdedigde. Op de tweede plaats eindigde de Let GMI Guntis Valneris , terwijl de Kameroener GMI Jean-Marc Ndjofang derde werd. De top 3 in het algemeen klassement kreeg respectievelijk Euro 2000, Euro 1500 om Euro 1000. Ook voor de nummer 4 tot en met 10 waren er geldprijzen, alsook voor de top 3 bij de dames.
Ndjofang zag het kampioenschap voor zijn neus voorbijgaan, daar hij de allerlaatste wedstrijd van het toernooi speelde tegen de Dominicaan Miguel Almanzar. De winnaar van deze partij kon kampioen worden, maar ondanks schijvenvoordeel eindigde deze partij in een remise. Ook met 13 punten eindigden respectievelijk de nummers 4 tot en met 6, te weten MI Ainur Shaibakov (Rusland), MGI Yuriy Anikeev (Oekraine) en MF Miguel Almanzar (Dominicaanse Republiek).
De nummer 7 tot en met 18 hadden elk 12 punten. Hierin vie look de beste Surinamer, MI Guno Burleson, die door een mindere gunstige WP op de 15de plaats eindigde. Burleson kreeg als beste Surinamer een volledig verzorgde trip naar een internationaal damtoernooi in Nederland in de maand juli.
Bij de dames werd de Poolse Natalia Sadowska de beste, gevolgd door de Nederlander Vitalia Doumesh en de Russische Tamara Tansykkuzhina. Al deze dames zijn international grootmeesters (GMIF).
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!