Dienstverlening Spoedeisende Hulp hervat

Na een etmaal van (eerste) verwerking en bezinning en na intensief overleg tussen de directie van het AZP, de SEH leiding en de Minister vanVolksgezondheid Patrick Pengel enerzijds en de SEH verplegenden, artsen en overige medewerkers anderzijds, is het navolgende besloten:
1. De mensbeveiliging van de SEH wordt direct opgevoerd.
2. Er zullen op korte termijn infrastrukturele veranderingen worden doorgevoerd met het oog op een structurele verbetering van de bewaking en beveiliging van de SEH voor medewerkers, patiënten en begeleiders.
3. Het AZP zal met in achtneming van de opgedane ervaringen van het afgelopen etmaal, samen met het Ministerie van Volksgezondheid nagaan hoe de SEH structureel minder kan worden belast. Hoe minder druk op de SEH, hoe meer focus op acute zorg en meer aandacht voor ernstige trauma patiënten, hoe korter de wachttijden, hoe minder agressie, hoe meer rust en veiligheid, hoe beter de dienstverlening.
4. De SEH werkzaamheden worden per 26 Maart vanaf 15.00 uur normaal hervat, met dien verstande dat de patienten die door de huisarts behandeld zouden kunnen worden, worden verwezen naar de Huisartsenpraktijk (HAP) van het AZP in het MDBC gebouw op het AZP complex aan de Flustraat.
De Directie, Management en medewerkers alsmede de RVC, vakbond ABPLAZ en het Medisch Staf Bestuur van het AZP, zeggen de gemeenschap dank voor het begrip en wensen het bedrijf Mozart en de nabestaanden van de overleden Mozart beveiligingsmedewerker I. Daniel heel veel sterkte toe.
Onze gedachten en gebeden gaan naar hen uit, in het besef dat dhr. Daniel zijn leven heeft gelaten bij het vervullen van zijn taak ter bescherming van niet alleen onze medewerkers, maar ook van de patiënten en begeleiders.

error: Kopiëren mag niet!