Drie jaar geëist voor kappen met houwer

De 31-jarige Martin W. hoorde maandag een celstraf van drie jaar tegen zich eisen. Deze verdachte heeft geprobeerd een ander van het leven te beroven door hem te verwonden met een houwer. Op 28 augustus 2015 heeft de verdachte een houwer gepakt en in de richting van het slachtoffer gezwaaid. De aanleiding van deze kappartij was dat het slachtoffer volgens verklaring van de verdachte geld van hem had weggenomen. Hierover ontstond een woordenwisseling, waarna de verdachte naar huis ging en gewapend terug kwam met een houwer. Daarmee heeft hij ter hoogte van de hals van het slachtoffer gezwaaid. Het slachtoffer dekte de slag af en liep daarbij een kapverwonding op van bijkans 6 cm lang ter hoogte van zijn oksel. Behalve de kapwond liep hij ook nog een fractuur op.
De verdachte gaf op de eerdere zittingen te kennen dat hij niets te maken had waar de houwer het slachtoffer zou raken. Op basis van deze verklaring achtte officier van justitie Astrid Niamat het feit, poging tot moord, wettig en overtuigend bewezen en eiste daarom een straf van 3 jaar met aftrek. Bij de strafeis hield de vervolgingsambtenaar rekening met de persoon van de verdachte en het deskundig rapport van de psychiater. Ook de deskundige zegt dat de verdachte controle had verloren en dat hij in die opwelling had gehandeld. Bovenal zegt de psychiater dat de feiten aan de verdachte volledig mogen worden aangerekend. Op 11 april komt advocaat Hedley Derby aan het woord. De verdachte blijft tot dan in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!