Hooghart: “Iedereen probeert CLO-bonden af te pakken’

Samenwerking CLO en andere vakcentrales niet wat het wezen    moetRonald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties, zegt dat er voorheen een veel betere samenwerking bestond tussen de verschillende vakcentrales. Tegenwoordig gaat het minder goed. “Wij hebben altijd samen gezocht naar oplossingen voor vraagstukken en problemen en hebben die altijd gevonden. Bij de oprichting van de CLO en andere vakcentrales zijn er duidelijke afspraken gemaakt, dat landsdienaren bij CLO thuishoren en de particulieren bij de andere vakcentrales. De andere vakcentrales houden zich niet aan afspraken. Iedereen probeert bonden van de CLO af te pakken en ze gaan daarmee steeds verder. Men wordt drastischer. Zij hebben in de afgelopen tijd de positie van de CLO proberen te verzwakken”, stelt Hooghart.
De CLO heeft de brief gericht aan president Desi Bouterse, waarin wordt gevraagd naar het met spoed afronden van de bespreking die moet leiden tot een korting op de loonbelasting, niet ondertekend. Dit heeft te maken met het medeondertekenen van de brief door de Bond van Leraren (BvL) en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols). “De BvL en de FOLS behoren niet tot Ravaksur.”
De CLO-voorzitter zegt voorstander te zijn van het minder betalen van belasting door loontrekkers. “CLO heeft er altijd voor gepleit om de belasting te gaan halen waar het te vinden is, bij het bedrijfsleven bijvoorbeeld. Het bedrijfsleven moet meer betalen. Het is ten tijde van minister Hildenberg van Financiën na onderzoek gebleken dat de loontrekkers meer belasting betalen dan het bedrijfsleven. Je kan niet steeds de loontrekkers blijven plukken.”

error: Kopiëren mag niet!