‘We zijn Moe’ stoort zich niet aan negatieve reacties ‘Boutisten’

We zijn moe krijgt negatieve reacties vanuit gemeenschap
We zijn moe krijgt negatieve reacties vanuit gemeenschap2Actiegroep ‘Wij zijn Moe’ heeft op zaterdag 27 februari wederom haar acties hervat. Deze keer had de groep zich op het Kwakoeplein verzameld. De groep krijgt zowel positieve als negatieve reacties vanuit de gemeenschap. Enkele leden uit de groep zeggen soms ‘heel domme reacties van mensen te krijgen’. ‘Het zijn de Boutisten, de mensen voor wie Bouterse niets verkeerds kan. Hij heeft ze zo gehypnotiseerd dat ze geen enkele kant op kunnen’, stellen enkele vrouwelijke protesterenden aan de krant. De leden zeggen echter te weten dat een ieder de situatie voelt, ook zij die negatief reageren. ‘Wanneer je een kalm gesprek met de mensen voert, hoor je aan de reacties dat het niet gaat.’ Voortrekker Curtis Hofwijks van de groep zegt zich niet te storen aan de gekke dingen die mensen willen zeggen. ‘Het zijn veelal mensen die niet voor zichzelf durven na te denken. Er worden volgens Hofwijks meer positieve dan negatieve reacties gegeven. ‘Er zijn enkelen die het niet leuk vinden dat wij opkomen tegen het wanbeleid, omdat zij er ook van profiteren. Wij doen wat wij moeten en zij doen wat zij vinden’, zegt hij.
Zegt de president dingen om mensen angst in te boezemen?
Bij de herdenking van 36 jaar Dag van de Revolutie heeft president Desi Bouterse enkele uitspraken gedaan, die niet in goede aarde zijn gevallen bij velen in de gemeenschap. De president zou tijdens zijn speech gezegd hebben dat er historisch iets fout zou zijn met ons. Hij zou ook gesteld hebben dat wetsdienaren bewust uitrukken om mensen te liquideren. Hofwijks stelt dat de uitspraken van de president sowieso een president onwaardig zijn. ‘Zoiets zeg je niet. Als je bewijs hebt dat wetsdienaren erop uit zijn mensen te liquideren, waarom is er hiertegen geen melding gedaan? Waarom weet de minister van Juspol niets van? Weet die man wel waarover hij praat? Is hij wel nog toerekeningsvatbaar? Of zegt hij dingen bewust om mensen angst in te boezemen? Hebben hij en de andere kopstukken binnen de partij de vraag gesteld hoe het komt dat het niet goed gaat? Laten zij die vragen beantwoorden!’, aldus de trekker van de groep.
Problemen Nickerie erger dan Paramaribo
De groep heeft op 25 februari een bezoek gebracht aan Nickerie. Hofwijks geeft aan dat de problemen die in Paramaribo gevoeld worden, nog erger zijn in het rijstdistrict. ‘Werkloosheid daar is enorm, alles lijkt lamgelegd, zelfs de machines van de SML zijn gesloopt. Het ethanolproject, wat bedoeld was om werk te creëren, is stopgezet. Er wordt beweerd dat de zetels die de NDP heeft behaald, meer van Wageningen komen. Dit, omdat er veel aan de mensen was beloofd. Echter is niets daarvan terechtgekomen. Er is geen ontwikkeling en alles ziet er heel verwaarloosd uit. Vanwege de spontaniteit van de mensen in Nickerie om over deze zaken te protesteren, zijn wij gegaan om onze ondersteuning te geven. We willen ook naar de andere districten, maar we kijken uit naar de mensen om ook zelf een initiatief te nemen’, aldus Hofwijks.

error: Kopiëren mag niet!