CFU Clubkampioenschappen: Romeo Kastiel bezorgt Inter Moengotapoe winst

Het team van Inter Moengotapoe met cirkel om de speler Romeo 'Poeti Poeti' Kastiel
Het team van Inter Moengotapoe met cirkel om de speler Romeo ‘Poeti Poeti’ Kastiel
De ploeg van landskampioen Inter Moengotapoe zit momenteel op Trinidad & Tobago om mee te doen aan de CFU Clubkampioenschappen 2016. De club van Ronnie Brunswijk zit in een groep samen met de Trinidadiaanse WConnection, Club Sportif Moulien uit Guadeloupe en Atlantico FC uit de Dominicaanse Republiek. Woensdagavond speelde Inter haar eerste wedstrijd. De jongens uit Moengo kwamen uit tegen Moulien. Na een 2-0 ruststand won Inter Moengotapoe met 3-2. De grote man in deze wedstrijd werd de korte Romeo “Poeti Poeti” Kastiel met 2 doelpunten. De andere goal was een eigen doelpunt van Moulien. Kastiel is de revelatie van de Hoofdklasse dit seizoen, waar hij de topscorer is. Vorig seizoen speelde hij nog lidbondenvoetbal bij OSV.
Uit de poule van Inter Moengotapoe gaat alleen de groepswinnaar over naar de volgende ronde. In de andere wedstrijd op de eerste speeldag in het Ato Boldenstadion won de thuisploeg WConnection met 4-2 van Atlantico. Inter en WConnection staan aan kop met elk 3 punten, alleen hebben de Trinidadianen, waar de Surinamer Dimitri Apai speelt, een betere doelsaldo. Vandaag speelt Inter Moengotapoe haar tweede wedstrijd en wel tegen Atlantico. Zondag sluit ze af met de mogelijke kraker tegen WConnection.
Notch naar Dominicaanse Republiek
Ook semikampioen SV Notch, de satellietclub van Brunswijk, zal meedoen aan de CFU Clubkampioenschappen. Notch vertrekt maandag richting de Dominicaanse Republiek. Deze club uit Moengo is ingedeeld in een poule met Arnett Garden (Jamaica), Americas des Cayes (Haïti) en de thuisclub Club Atletico Pantoya (Dominicaanse Republiek). Notch speelt haar eerste wedstrijd op 2 maart tegen de thuisclub Pantoya, de tweede op 4 maart tegen Arnett Garden en de laatste op 6 maart tegen Americas. Ook uit deze poule gaat alleen de nummer 1 over.

error: Kopiëren mag niet!