Restauranteigenares geconfronteerd met vals SRD 100 biljet

Een restauranteigenares in het district Commewijne heeft onlangs een vals SRD 100 biljet van een klant in ontvangst genomen. Volgens verklaringen van de restauranteigenares had de klant een pak sigaretten gekocht en het voornoemd biljet aangeboden. Op een bepaald moment merkte zij op dat het aangeboden biljet vals was. Zij kon de klant, die zich nog in de winkel bevond, confronteren en de koop-verkooptransactie terugdraaien. De politie van Meerzorg, die inmiddels was gealarmeerd, verscheen kort daarna ter plekke en trof de klant in de winkel aan. Bij ondervraging verklaarde de klant dat hij die bewuste dag voor iemand op Paramaribo-Noord had gewerkt en die hem het SRD 100 biljet als voorschot had gegeven. Opmerkelijk was dat hij slechts de voornaam van zijn werkgever kende en het exacte adres was vergeten. Volgens de verdachte woont hij in Commewijne en kent hij de stad niet zo goed. Aangezien de sterke arm geen grondige bewijslast tegen de verdachte kon vinden, werd besloten hem na verhoor heen te zenden. Het valse biljet is wel in beslag genomen
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!