Jabini: “Werk Ashiana is uitdagend”

Waarnemend directeur Osei Jabini van Ashiana is ook directeur geweest van de Esther Stichting. Het uitdrukkelijke beroep werd op hem gedaan door de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. “Ik heb toen aangegeven dat als men wil dat ik een bijdrage daar lever, ik bereid ben dat te doen.” Het werk op Ashiana, die hij overigens al 2 maanden uitvoert als waarnemend directeur, vindt Jabini uitdagend gezien bepaalde beleidsmaatregelingen die hij al heeft doorgevoerd vooral met betrekking tot de kwaliteitsverbetering van de organisatie.
Alle organisaties verschillen van elkaar, ook Esther Stichting en Ashiana. In feite ligt de rode draad bij de kwaliteitsverbetering en professionalisering die je moet brengen bij de organisatie. “Het hangt grotendeels af van wat je visie is en wat je wil bereiken binnen de organisatie en tot welke hoogte je de organisatie wil brengen. Mijn visie ten aanzien van de organisatie is Ashiana, die nu een tehuis is, te maken tot een bejaardencentrum, zodat alle faciliteiten met betrekking tot bejaardenzorg onder één paraplu kunnen vallen, waardoor er betere professionele zorg aangeboden kan worden aan de senioren burgers.
Berichten als zou het personeel niet erg blij zijn met de overplaatsing van Jabini naar Ashiana stemt hem toch goed. “Als het personeel het erg vindt als je weggaat, wil het zeggen dat je goed beleid heb gevoerd tijdens de periode dat je in de organisatie zat. Maar ik moet aangeven dat wanneer het ministerie je vraagt om elders je ondersteuning te geven, dan moet jij dat zeker doen.”
Vast staat dat er voor de Esther stichting nu een nieuwe directeur gezocht moet worden. “Ik denk dat dat de minister zeker een goed persoon gaat zoeken om over te nemen bij de Esther Stichting.” Indien nodig wil waarnemend directeur Jabini zeker zijn ondersteuning geven aan de persoon die eventueel de zaak overneemt. “Ik wil graag degene met het een en ander helpen, omdat ik niet wil dat datgene dat ik heb opgebouwd kapot gaat. Ik zal zeker ondersteuning verlenen als mij dat gevraagd wordt” , aldus Jabini. Hij wordt per 1 maart 2016 directeur bij huize Ashiana.

error: Kopiëren mag niet!