Gajadien: ‘Wie stelt tarieven elektriciteit vast?’

GajadienDe Nationale Assemblee (DNA) behandelt momenteel twee wetten aangaande de energiesector in Suriname. Op agenda staan de Wet Energie Autoriteit Suriname (EAS) en de Elektriciteitswet 2015. Twee pittige wetten met veel technische zaken, die ons land alleen maar ten goede zal komen. Zowel de coalitie als oppositie is kamerbreed hiermee eens. Tijdens de behandeling van deze wetten in de DNA heeft VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien gisteravond aangegeven dat in de Elektriciteitswet er nergens staat opgenomen wie de tarieven van energie vaststelt. ‘Ik kom er niet uit. Wie stelt de tarieven vast. Uit de debatten weten we dat de regering dat doet, maar in de wet komt dat niet duidelijk voor’, haalde Gajadien aan. Hij is ook lid van de commissie van rapporteurs. Verder gaf Gajadien aan dat energie-opwekkers niet vergunningplichtig zijn. ‘Ik zelf wist dat niet. Maar in de Wet EAS staat er wel dat er een vergunning nodig is. Maar ik mis daarbij dan ook de procedure tot het komen tot een vergunning’, zei hij.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!