Vijf scholieren beroven medescholier van SRD 150

Vijf gewelddadige scholieren hebben dinsdag na school een medescholier beroofd van zijn geld. Terwijl het vijftal nog bezig was met het slachtoffer, verscheen de ingeschakelde politie ter plekke. Het vijftal is ter zake aangehouden. Uit het onderzoek blijkt dat de ouders van het slachtoffer hun zoon SRD 150 hadden gegeven om de rekening voor elektriciteit te gaan betalen. Het slachtoffer kwam nietsvermoedend met het geld naar school. Een medescholier zou het geld bij het slachtoffer hebben gezien en zodoende zijn vier vrienden erbij betrokken. Zij hebben samen een plan beraamd om hem te beroven. Het vijftal heeft het slachtoffer inderdaad aan de Jagernath Lachmonstraat aangevallen. De politie, die op tijd ten tonele verscheen, kon de verdachten gelijk aanhouden. De buit is ook terecht. Alle vijf verdachten werden bij de politie voorgeleid. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten naderhand huiswaarts gestuurd. Een naaste familielid vertelt aan Dagblad Suriname dat het slachtoffer nu heel erg bevreesd is. Ook de familie is de mening toegedaan dat de politie de geweldenaars nog binnen moest hebben gehouden. “Het feit hebben zij samen en in vereniging gepleegd. Het maakt in feite niet uit of de buit terecht is. Feit is dat de scholieren een geplande beroving hebben gepleegd en dat is strafbaar”, stelt de familie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!