Bezoekers bevuilen speeltuin Nieuw Amsterdam

Bezoekers bevuilen speeltuin Nieuw Amsterdam1
Bezoekers bevuilen speeltuin Nieuw AmsterdamAfgelopen zondag hebben bezoekers van de speeltuin van Nieuw Amsterdam tegenover de brandweerkazerne in het district Commewijne een situatie gecreëerd. Enkele manspersonen hebben hun middag daar doorgebracht en waren bier aan het drinken, waarbij zij de flessen gewoon daar hebben achtergelaten.
Districtscommissaris Remy Pollack geeft in dit kader aan dit bericht ontvangen te hebben en heeft er gelijk werk van gemaakt. De dc heeft namelijk gelijk twee bestuursambtenaren erop afgestuurd om de mensen aan te spreken. Het gaat om mannen die cricket aan het spelen waren. De mensen zijn aangesproken en het terrein mogen ze voorlopig niet betreden. Het beheer van de locatie is overgedragen aan een groep die erop moeten toezien dat alles ordelijk verloopt. “Men wil op het speelveld namelijk ook verlichting aanbrengen zodat men ‘s avonds kan voetballen.”
Elk weekend zijn de bestuursambtenaren ook op de dijk aanwezig en zij rapporteren terug naar de dc. “Als de mensen op de dijk zijn, laten zij hun rommel achter en dan moeten de arbeiders maandag vuil opruimen. Sedert januari zijn de mensen gezet om een oog in het zeil te houden en de mensen aan te manen hun vuil mee te nemen of in een vuilzak te zetten, zodat het opgehaald kan worden. De mannen zijn slechts een biertje aan het nuttigen en dat kan niet kwaad, alleen moeten de mensen dus wel hun rommel niet laten. Zodra er calamiteiten zijn, worden die direct gerapporteerd en er worden gelijk maatregelen genomen”, aldus Pollack.

error: Kopiëren mag niet!