Zorgvervoerder Akandea hervat diensten

De ruim 100 cliënten die afhankelijk zijn van zorgvervoerder Akandea worden vanaf donderdag 11 februari 2016 normaal vervoerd. Eerder deze week is er voldaan aan het inlopen van de achterstanden in de betaling van Akandea. Dit transportbedrijf is belast met het vervoer van mensen met een beperking. De zorgvervoerder staakte in januari haar diensten vanwege achterstallige betalingen. Het ministerie heeft binnen twee dagen na aankondiging van de staking particulieren ingezet om de doelgroep te vervoeren. Door de inzet van het ministerie is ervoor gezorgd dat de doelgroep geen stagnatie heeft moeten ondervinden in het zorgvervoer.
Minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft tijdens de begrotingsbehandeling aangekondigd dat er op korte termijn een evaluatie zal plaatsvinden van de samenwerkingsovereenkomsten met de verschillende zorgvervoerbedrijven. Dit, in het kader van de verbetering van de kwaliteit van de dienst naar de doelgroep. Het beleid van het ministerie is gericht op het garanderen van randvoorwaarden, zoals EHBO-kennis, bij zowel de chauffeurs als de begeleiders, zodat de veiligheid van de mensen met een beperking gedurende het transport gegarandeerd is.
Waarnemend onderdirecteur Kategoriaal Maatschappelijk Werk (ODKMW), Ashwin Chitanie BBA LLB, verwacht dat het transportbedrijf zich houdt aan haar afspraken. De doelgroep is intussen zelf door Akandea geïnformeerd over de hervatting van haar diensten. Voorts heeft het ministerie de particuliere vervoerders geïnformeerd over de hervatting van de diensten.

error: Kopiëren mag niet!